Nieuwsoverzicht

Griepvaccinatie 2017 (11-07-2017
Slaapproblemen vooral bij vrouwen (19-09-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Nederlanders slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent niet altijd een goede nachtrust. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hersenstichting.
Lees verder »
Stoptober 2017 van start (08-09-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
Lees verder »
HET INLOOPSPREEKUUR VERDWIJNT (00-00-0000
Het inloopspreekuur verdwijnt
Lees verder »
Meer bewegen maakt gezonder (22-08-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 
Lees verder »
Alcohol tijdens de introductietijd (14-08-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »
Thuisarts.nl is vernieuwd (02-08-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
Lees verder »
Antibiotica wel of niet afmaken? (28-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland. In vergelijking met andere landen is Nederland zuinig met antibiotica en geven artsen al zo kort mogelijke kuren. Er is geen bewijs dat kortere kuren beter zijn. 
Lees verder »
Gezond op vakantie naar een ver land (25-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Gaat u op vakantie naar een ver land? Zorg dan dat u weet wat u moet doen om ziektes te voorkomen! Zo blijft u gezond tijdens uw vakantie.
Lees verder »
Warme kompressen bij een strontje of hagelkorreltje (11-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Een strontje is een rood, pijnlijk bultje in het ooglid. Dit komt door een ontsteking. Een hagelkorreltje is een verstopte talgklier in uw ooglid en doet meestal geen pijn. Beide bultjes kunnen geen kwaad en gaan vaak vanzelf over.
Lees verder »
Haaruitval, normaal of niet? (11-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Ieder mens verliest 50 tot 120 haren per dag. Dit lijkt veel, maar het is normaal. Omdat er telkens nieuwe haren aangroeien, leidt het niet tot kaalheid. Ook haarverlies bij het ouder worden is normaal. Dit treedt zowel bij mannen als bij vrouwen op.
Lees verder »
Neem Thuisarts mee op vakantie (03-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Komend weekend begint de vakantie in Midden-Nederland. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, Thuisarts.nl wil u graag helpen gezondheidsproblemen te voorkomen. Vergeet niet de Thuisarts-app mee te nemen op reis! Van Zonnebrand tot Malaria, kijk verder op onze zomerpagina.
Lees verder »
Afspraken over niet roken en drinken bij jongeren helpen echt! (28-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Wanneer u duidelijke afspraken met uw kinderen maakt over niet roken en niet drinken van alcohol, is de kans groter dat zij zich hieraan houden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid.  
Lees verder »
Condoomgebruik en anticonceptie bij jongeren (21-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Bij de eerste keer seks gebruikt 70% van de jongeren een condoom. Daarna neemt het condoomgebruik sterk af. Bij een one night stand gebruikt 60% van de jongeren een condoom. Als jongeren met een sekspartner stoppen met het gebruik van condooms, zegt 25% van de jongens en 34% van de meisjes zich te hebben laten testen op soa’s. De pil is nog steeds de meest gebruikte anticonceptiemethode, maar het gebruik ervan neemt af. Meisjes kiezen vaker voor andere anticonceptiemiddelen, zoals het spiraaltje. Dit blijkt uit onderzoek van Rutgers en Soa Aids.
Lees verder »
Adviezen bij hitte (20-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Komende dagen wordt erg warm weer verwacht. Bekijk op Thuisarts de film over Omgaan met warm weer of lees hoe u uitdroging en oververhitting kunt voorkomen: drink genoeg, zorg voor verkoeling, beperk inspanning en bescherm u tegen de zon.
Lees verder »
Bereid je voor op je zwangerschap! (13-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Of je nu een vrouw of man bent: een goede voorbereiding helpt om zwanger te worden en je kind een gezonde start te geven. En deze voorbereiding begint al vóór de zwangerschap. Sta daarom even stil bij jouw leefstijl gezondheid het belang van foliumzuur werkomstandigheden en of er ziekten in de familie voorkomen. Op Strakszwangerworden.nl vind je veel nuttige tips. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het is vooral aanwezig in groenten en volkorenproducten.Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het is bijvoorbeeld nodig voor de aanmaak van de rode bloedcellen en voor de werking van de zenuwen. Bovendien is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de ongeboren baby.Ons lichaam kan foliumzuur niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen. Foliumzuur verlaat het lichaam in kleine hoeveelheden via de urine. Om gezond te blijven, is daarom telkens een nieuwe hoeveelheid foliumzuur via het voedsel nodig.Het is te gebruiken om aangeboren afwijkingen te voorkomen bij zwangerschap en kinderwens, bij vitaminegebrek, bij bepaalde vormen van bloedarmoede en bij homocystinurie (een stofwisselingsziekte).Bron: Apotheek.nl
Lees verder »
Hoge zonkracht verwacht (11-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Het KNMI verwacht vandaag en komende dagen veel zon en zonkracht 8. Dat betekent: kans op verbranding, bij een onbeschermde huid binnen een kwartier. De zonkracht varieert in Nederland van 0 tot 8. Hoe sterker de zonkracht, hoe sneller je kunt verbranden en hoe groter de kans op huidkanker. Daarom is het advies: ga niet te lang in de zon en bescherm uw huid met kleding en een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
Lees verder »
Adviezen bij plekjes op de huid (02-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Zonlicht en huidkanker, het is een veel besproken onderwerp. Maar hoe zit het nu precies? Kijk op Thuisarts.nl voor informatie en adviezen bij verdachte huidafwijkingen. Bijvoorbeeld over actinische keratose, of over moedervlekken. Bescherm uw huid goed tegen de zon!
Lees verder »
Wereld Niet Rokendag 2017 (31-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vandaag 31 mei is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot ‘Wereld Niet Roken Dag’. Een dag waarop rokers wereldwijd worden uitgedaagd om ten minste één dag niet te roken. Voor informatie en adviezen over stoppen met roken en een filmpje met tips kunt u terecht op Thuisarts.nl. Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 31 mei 2017
Lees verder »
Op reis? Begin op tijd met de voorbereiding! (30-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Reist u deze zomer naar een ver land of naar Oost Europa? Begin minstens 6 tot 8 weken voor vertrek met uw voorbereidingen. Haal de vaccinaties (prikken) die nodig zijn om infectieziekten te voorkomen. Het advies verschilt per land. Vraag informatie bij uw huisarts of kijk op LCR voor vaccinatiebureaus bij u in de buurt. Kijk op Thuisarts.nl voor meer adviezen over reizigersziekten en hoe u deze kunt voorkomen. Nederlands Huisartsen Genootschap, 30 mei 2017
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4