Assistentie en praktijkondersteuning

De praktijkassistentes zijn:  Diane Heijmans, Bianca Megens en Gülser Gür . U kunt met vele praktische vragen bij hen terecht. Verder verrichten zij verpleegkundige en administratieve werkzaamheden. Ook kunt u bij de assistentes terecht voor: bloed prikken, nakijken urine, het maken van uitstrijkjes, een gehooronderzoek, het meten van de bloeddruk, intapen van de enkel, oren uistpuiten, wratten aanstippen, spreekuur hart-vaatziekten, blazen longfuncties, maken hartfilmpje (ECG), geven van injecties. U dient wel een afspraak te maken voor dit soort verrichtingen zodat de assistentes dit in kunnen plannen in hun eigen spreekuur.

Dorine Weijts is werkzaam als praktijkondersteuner in de praktijk. Zij houdt zich in belangrijke mate bezig met de zorg voor een aantal chronsiche aandoeningen. Dit houdt in controles van diabetes (suikerziekte), astma en COPD , begeleiding bij verhoogde bloeddruk en/of cholesterol en preventie hiervan. Ook voor begleiding stoppen met roken en het blazen van een longfunctie kunt u bij haar terecht. Ook legt Dorine huisbezoeken af in het kader van ouderenzorg. 

Onder supervisie van de huisartsen verzorgen de assistentes en de praktijkondersteuner hun eigen spreekuur. Het is goed om te weten dat de doktersassistentes en de praktijkondersteuner een beroepsgeheim hebben en zich daar aan houden.