Afspraak maken

 

 

 

Inloopspreekuur

Van maandag tot en met vrijdag is er een inloopspreekuur van 08.00 tot 09.00 uur. Dit spreekuur kunt u zonder afspraak bezoeken. Het spreekuur is bedoeld voor problemen die weinig tijd vergen. Dat wil in de meeste gevallen zeggen dat u zich dient te beperken tot een enkel probleem waar u graag hulp voor wilt. Bij een druk inloopspreekuur kunnen de wachttijden lang zijn!

 

Spreekuur op afspraak

Er is spreekuur op afspraak van 09.30 tot 12.00 uur en van 15.30 tot 17.00 uur. Het kan voorkomen dat de agenda van uw huisarts reeds vroeg op de dag geheel gevuld is en u niet meer op dezelfde dag terecht kunt. De assistente zal u helpen om toch zo spoedig mogelijk geholpen te worden. Meestal duurt een afspraak waarin een hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld worden 10 minuten.  Wanneer u aangeeft dat er meerdere vragen te beantwoorden zijn, dat u een langer gesprek wilt of dat er een kleine chirurgische ingreep dient te gebeuren dan houdt de assistente daar rekening mee in de agenda door een dubbele afspraak te plannen. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Bel de assistente tijdig wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan. Wanneer de afspraak niet wordt afgezegd, zal er wel een declaratie bij de zorgverzekeraar plaatsvinden. U kunt ook een mail sturen naar: herpen@ezorg.nl met het verzoek aan de assistente een afspraak in te plannen. Geeft u daarbij alstublieft aan wanneer u niet kunt. De assistent zal u per mail een voorstel voor een afspraak sturen. Het is vanzelfsprekend dat afspraken per mail niet bedoel;d is voor spoedeisende zaken. we stellen het wel op prijs wanneer u de reden van uw bezoek zou willen vermelden zodat de assistente in kan schatten hoeveel tijd er voor de afspraak moet worden ingeruimd.

Houd er rekening mee dat de huisartsen niet elke dag op de praktijk aanwezig zijn.

 Voorbereiding op een afspraak

Het is belangrijk dat de huisarts goed kan beoordelen wat er aan de hand is, wat uw klachten zijn. Stelt u zich daarom als voorbereiding op de afspraak de volgende vragen:

  • Heeft u een of meerdere klachten?
  • Wat is precies de klacht?
  • Waarom ga ik er mee naar de dokter?
  • Wat wil ik van de dokter weten?
  • Hebben belastingen bij het werk en/of hobby invloed op de klacht?
  • Zouden er bepaalde spanningen, emoties, omstandigheden of gebeurtenissen een invloed op de klacht kunnen hebben?

Een digitale afspraak maken?

Voor een afspraak bij  niet-spoed eisende zaken kunt u ook een email sturen naar de assistente: herpen@ezorg.nl . Geeft u hierbij aan op welke dag en op welk dagdeel u een afspraak wenst. De assistente zal dan haar best doen om u in te plannen. Vanzelfsprekend kunnen we gemakkelijker aan uw verzoek voldoen wanneer uw verzoek voor een afspraak een week vooruit wordt gepland. Ook is het wenselijk wanneer u in uw mail aangeeft wat het doel van uw bezoek is en of u denkt dat er mogelijk een dubbele afspraak gepland moet worden.